IKARA PŘEDSTAVUJE NOVÝ KLIP – SPOJENI SE ZEMÍ

 

Co je vlastně projekt Ikara??
Jarda Brouzda
Ikara je studiový projekt. Skladby točíme stylově od rocku po symfonický metal.
Naše zpěvačka je Žántí, kterou můžete vidět v divadle RockOpera Praha nebo ji můžete znát z crossoverové kapely Matahari. Dalšími členové jsou Jaroslav Brouzda, Daniel Krob, Jaroslav Brzobohatý a Roman Haase. Všichni jsou ostřílení a zkušení muzikanti.
Jak vznikla IKARA?
Žántí
Ztvořit Ikaru napadlo Jardu Brouzdu a Jardu Brzobohatého, kteří už spolu hráli v česko-německé kapele Morbid Silence. Po našem společném natáčení se jejich myšlenka stala realitou…no a je tu Ikara.
Jak vznikl název IKARA?
Daniel Krob
Jeden z prvních textů, který Žántí napsala, se jmenuje Ikara. Ikara je ženské jméno, v mužském rodě je to Ikarus. A kluky napadlo, že by se tak mohl jmenovat celý projekt.
Jak jste se dali dohromady?
Žántí
Jak už jsem naznačila…Natáčela jsem zpěvy ve studiu GallerySOUND a Jarda Brouzda mi nabídnul zazpívat si symfonický metal. Byl to jeden z mých snů. Na začátku roku 2022 mi poslal skladbu, a já zkusila udělat zpěvovou linku a text. Tím to vlastně začalo.
Jak často se scházíte?
Jaroslav Brouzda
Zatím vše řešíme On Line a jako kapela se zatím nescházíme. IKARA nekoncertuje a tak stále pracujeme na skladbách ze svých domovů a studií. Jsme ve fázi tvorby.
Právě vychází vám druhý singl „Spojeni se zemí“, kdo napsal text a hudbu?Žántí
Hudbu napsal Jarda Brouzda, text jsem napsala já. Je to skladba o našem poslání na této krásné planetě. Každý si může vzít odkaz skladby po svém. A je symbolické, že vychází právě 1.června.
Jaké máte plány?
Jaroslav Brzobohatý
Teď chceme natočit kvalitní materiál na celou desku. Repertoár je napsaný a vše teď aranžujeme a natáčíme nástroje a zpěvy.
Chcete letos vydat celé CD?
Daniel Krob
Rádi bychom letos dotočili celé CD. Chceme také udělat k klipy singlům nebo Lyric klipy. Singl Pouto se už objevil v rotacích českých rádií na Spotify i na iTunes. Také nás oslovily rádia z USA a Kanady, kde nás teď hrají pro naše krajany.
Mohou se tedy fanoušci těšit na album kapely IKARA?
Jaroslav Brouzda
Určitě ano, pracujeme na něm u mě ve studiu GallerySound, kde jsem také letos dokončil natáčení nového CD skupiny Seven a aktuálního songu Boj za svobodu ke klipu od kapely Kreyson Memorial
Budou i nějaké koncerty?
Jaroslav Brzobohatý
Zatím určitě ne. Je před námi ještě hodně „muziky“ a my všichni se na ni moc těšíme. Natáčení a dokončení CD je teď nejdůležitější. Ikara se lidem postupně představuje.
Máte už poměrně dost fanoušků a sledovatelů na sítích..
Žántí
Ano to nás hodně těší a vážíme si jich. Věřím, že budou přibývat další i díky singlům a videím, které budeme postupně zveřejňovat. Na Youtube se už Lyric video Pouto blíží ke 2500 shlédnutí a to je v naší zemi a v této vypjaté válečné situaci skvělý začátek.
Co webové stránky?
Jaroslav Brouzda
Ano stránky už máme spuštěné na adrese www.ikara-band.cz. Veškeré promo kapely řešíme také přes sociální sítě, kde má každý člen Ikary své fanoušky.Také už máme svůj Instagram. Jsme na začátku a teprve vše vzniká.
Každý člen kapely IKARA má i své další kapely?
Žántí
Ano kluci mají své kapely. Daniel Krob jede s Kreyson Memorial, Roman Haase s Alešem Brichtou Projekt, Jarda Brouzda natáčí a masteruje kapely ve svém studiu GallerySound a společně s Jardo Brzobohatým aranžují 5ti strunnou bezpražcovou basu pro krásnou baladu, kterou Ikara zveřejní jako další singl.
Jak zvládáte svoje projekty a Ikaru?
Daniel
Dá se to zatím v pohodě stíhat, protože jako Ikara nekoncertujeme a zatím „jen“ točíme nové skladby. Budoucnost ukáže co a jak….
Právě vychází další singl?
Jaroslav Brouzda
Ano jmenuje se Spojeni se zemí, už jsme zveřejnili i malou video ukázku. Je to opět Lyric video. Máme také připravené a natočené další singly, ty budou vycházet postupně během celého roku 2022.
Bude i nějaký videoklip?
Jaroslav Brzobohatý
Určitě ano. Kromě Lyric klipů se chystáme natočit videoklip k naší baladě, která bude v pořadí třetím singlem. Rádi bychom také natočili ke každé další skladbě nějaké video. V dnešní době jsou fanoušci zvyklí nejen poslouchat, ale také se dívat…půjdeme fanouškům s Ikarou naproti.
www.ikara-band.cz
Ikara muzikanti:
Zpěv – Žántí
Kytary – Jaroslav Brouzda
Kytary – Daniel Krob
Basa – Jaroslav Brzobohatý
Bicí – Roman Haase
Sampler – Jaroslav Brouzda

Komentáře